jueves, 30 de diciembre de 2010
miércoles, 29 de diciembre de 2010
miércoles, 22 de diciembre de 2010
Mención especial (recién visionadas) 9
1. El proceso de Burgos. Imanol Uribe (1979)
2. Solyaris (Solaris). Andrei Tarkovsky (1972)
3. Luna de lobo.Julio Sánchez Valdés (1987)
4- The Grandmother. David Lynch (1970)
5. Chircales. Marta Rodríguez, Jorge Silva (1972)
6. Lucky Luciano. Francesco Rosi. (1973)
7. Il caso Mattei (The Mattei Affair). Francesco Rosi (1972)
8.The Missouri Breaks . Arthur Penn (1976)
9.Profundo carmesí . Arturo Ripstein. (1966)
10. Il caso Moro (The Moro Affair) Giuseppe Ferrara (1986)
11. El Trapero (TV) (1982). Narciso Ibáñez Serrador
12- Videocracy. Erik Gandini (2009)
a
2. Solyaris (Solaris). Andrei Tarkovsky (1972)
3. Luna de lobo.Julio Sánchez Valdés (1987)
4- The Grandmother. David Lynch (1970)
5. Chircales. Marta Rodríguez, Jorge Silva (1972)
6. Lucky Luciano. Francesco Rosi. (1973)
7. Il caso Mattei (The Mattei Affair). Francesco Rosi (1972)
8.The Missouri Breaks . Arthur Penn (1976)
9.Profundo carmesí . Arturo Ripstein. (1966)
10. Il caso Moro (The Moro Affair) Giuseppe Ferrara (1986)
11. El Trapero (TV) (1982). Narciso Ibáñez Serrador
12- Videocracy. Erik Gandini (2009)
sábado, 11 de diciembre de 2010
viernes, 10 de diciembre de 2010
Cortinas de humo, una solución práctica.
Medidas para desviar el centro de la atención y opinión pública.
Tras la noticia del fin de la ayudas a los desempleados que anunció Zapatero, que dejarán a más de medio millón de parados sin cobertura en febrero, las medidas adoptadas por el gobierno socialista de austeridad, cuya dirección, estriba en recortar gastos sociales, para la gran mayoría de familias y los ciudadanos en momentos difíciles, y que suponen para la parte de la sociedad afectada, un varapalo importante en sus economías ya maltrechas de por si, se intuyen formas de desviar la atención y opinión pública hacia otros sucesos menos importantes para encubrir los hechos más relevantes que modificarán la visión óptica de la realidad del “pueblo” español.Después de pocas horas en la que Zapatero anulara la ayuda y privatizara parte de la Loterías y Aena, se desencadena la huelga encubierta por los controladores, bajo la atención de todos los mass media, televisión, radio, prensa y también de la gran mayoría de medios independientes en internet, bajo mi punto de vista, todos los acontecimientos se van desencadenando según los planes de una minoría para poder cambiar todo el entramado y la estructura político-social y económica que van encaminados a una concienciación y lavado de cerebro al ciudadano, que desconfiado, desvalido y temeroso hacia su prójimo procurará al gran padre Estado su protección y seguridad individual y por ende familiar, soluciones preventivas para tiempos oscuros y difíciles encomendándose y amparándose al gran capital como forma de subsistencia.
miércoles, 8 de diciembre de 2010
DE LA VIDA I DEL DESTÍ. (RAÓ EN LA DIVERSITAT)
Voy a dejar un artículo que ha publicado Lluís en su blog "Rao en la diversitat", también recomiendo el blog, en el cual se pueden leer artículos, poesias en el que el autor analiza y reflexiona aportando su visión personal, bajo mi punto de vista muy acertada sobre el hombre y el mundo en el que vivimos.
Nota: El texto está en catalán, pero lo pueden traducir sin problemas con el google traductor.
Nota: El texto está en catalán, pero lo pueden traducir sin problemas con el google traductor.
Nosaltres, exposats a allò fortuït, imprevist, inesperat, impensat, ens creguem, tanmateix, segurs davant la vida no sols a través de les nostres creences, sinó també de les nostres previsions vingudes d'una raó que, amb atreviment, molts estimen infal•lible. Ingenus! La raó no és "últim criteri de realitat". Quantes vegades hem hagut de començar de nou! Quants camins encetats!
El futur? Quina rialla! Què és el futur? Veritablement, tenim la capacitat de confirmar que allò que ha de vindre serà fructuós? Durant milers d'anys hem esperat un futur millor i mai no ha arribat!
El futur? Quina rialla! Què és el futur? Veritablement, tenim la capacitat de confirmar que allò que ha de vindre serà fructuós? Durant milers d'anys hem esperat un futur millor i mai no ha arribat!
Potser de tant parlar, treballar i planificar en nom del futur ens estiguem oblidant del present. Com podem pretendre un bon esdevenir si som incapaços d'adonar-nos que sols el present és la realitat del demà, de l'esperança?
Viure plenament l'estima, la confiança, el lliurament, la bellesa, l'amistat... Sentir amb intensitat dintre nosaltres cada moment, cada instant de la nostra vida, aquesta sensació de sentir-nos realitzats és eterna, i aquest “és” som nosaltres des del present, doncs sense present no hi ha passat ni futur. La vida no és cap mitjà al servei de la nostra voluntat. Hem de viure espontània i exclusivament el present, d’aquesta manera no tindrà sentit el manipular les persones ni l’instrumentalitzar les nostres intencions.
L’ésser humà és temps i aquest “temps” és el seu ritme... la vida és el ritme de l’ésser.
“El destí és el desig de l'imprevisible”, aquesta accepció ens hauria de fer més humils davant tots el negocis d'aquesta vida, doncs aquest "imprevisible" pertany a una saviesa de la qual som conscients que no podem arribar a comprendre, parlem del misteri de la vida.
Cada instant que passa viscut amb l'afany i la serenitat d'un cor que estima, ompli un espai immens en les nostres vides, representa un moment cabdal de la nostra existència i ens revela que l’invent de “quantificar” el temps no hi te cabuda en l'eternitat de l’ens: “Hi ha qui viu cent anys i tanmateix no ha viscut tant la “Vida” com aquell que ha mort amb quaranta”, “Un moment de goig i d’alegria no te la mateixa durada que aquest mateix moment d’angoixa i tristesa”. La vida biològica no te res a veure amb la perenne vida espiritual.
Sols quan els nostres sentits arriben a percebre, a intuir l'etern retorn, aquest renàixer de tot ens, "sentim" l’estima en l’absència d’un ser volgut, ens assabentem de l'art de viure i comprenem que “art és el continu modelar l’espontaneïtat dels nostres actes diaris per crear bé i bellesa”. Fer de la vida un art és sublim. Per aquesta raó, aquell que durant tots els dies de la seua vida crea, ofereix la seua feina, els seus actes, com a ritu d'hilaritat a l'existència, aconsegueix, no sols l'admiració, sinó l'agraïment pel consol de revelar als demés que, únicament a través d'un instant d’assossec, de calma, de contemplació, de pau, de quietud, emergeix aquest missatge ocult que ens revela que el temps no condiciona la nostra vida, doncs, com abans he referit, nosaltres mateixos som temps i "passem" al seu ritme, som vida. Sols amb aquesta actitud podrem transformar aquesta era d’individualisme impúdic i ferotge, podrem fer front a aquesta civilització de la imatge, de la mediocritat, de la trivialitat i d’una immediatesa que confon l’urgent amb l’important i ens ofega alhora que ens desacredita com a ésser humans.
El futur sols ens assegura la mort! i el destí els seus diversos i ocasionals camins que l'ésser humà, amb fortuna o infortuni, amb joia o pena, amb benaurança o misèria, recorre ineludiblement durant l'ínfim espai de temps de vida material que disposa.
Sols el destí sap de nosaltres, de la nostra sort. Caldrà, doncs, recorre els seus desitjos amb les nostres millors actituds humanes... I sabrem, per afegiment, de la felicitat.
Comentaris:
- Matapuces ha dit...
- Penso jo que la vida i la mort són dos accidents de la naturalesa, nosaltres els humans tan sols som un element més, de la gran diversitat de formes de vida que habita aquest món. Salutacions!!
- 15/11/10
- Lluís Ronda i Berenguer ha dit...
- Efectivament Matapuces, formem part d'un tot orgànic on cada ésser, solidàriament, connecta amb la totalitat a través dels ecosistemes. La vida i la mort són el teixit d'una mateixa trama, doncs el temps els abraça (i nosaltres som temps). Una abraçada.
- 15/11/10
- Matapuces ha dit...
- El temps no deixa de ser un misteri com els homes. Pot ser també un "invent" del pensament per mesurar els cicles, o una forma abstracta del raonament huma?!!. Que és per a tu el temps, o com el definiries? Salutacions!
- 16/11/10
- Matapuces ha dit...
- Jo defineixo el espai-temps com un factor relacionat amb el movimiment dels cossos o éssers vivents del planeta.
- 16/11/10
- Lluís Ronda i Berenguer ha dit...
- Indubtablement, l'espai-temps i els éssers estan interrelacionats. Tu ho dius molt be: medir el temps és un invent. El temps no es pot mesurar, no són els minuts ni les hores. Temps és el ritme de l'ésser,la vida és temps, per això l'ésser humà hauria de viure al ritme que marquen les coses... per això milions de persones no poden trobar la felicitat, ens manca aquest reintegrament en la harmonia activa de la naturalesa, ens manca contemplació, ens manca serenitat, cal despertar el nostre esperit per adonar-nos-en, aquesta força d'amor que uneix l'ésser humà amb totes les coses. Dis-me: un hora de goig, d'alegria, de felicitat... un hora d'horror, de tristesa, de pena... ¿duren totes dos 60 minuts? Aquesta és la demostració que el temps no es pot medir. Vivim accelerats confonent lo urgent amb l'important, tot es vol instantani, ràpid, i això no pot portar res bo.
- 16/11/10
- Matapuces ha dit...
- Crec que aquesta subjectivitat a l´hora de mesurar el temps, és deu a una "apreciació" psicològica del mateix temps, però quan és tracta de un dolor físic agut, realment sembla que el temps és detingui i sigui etern, això no és pot enmarcar en la subjectivitat,(és allò que deia Buda, " El dolor és inevitable, el sofriment opcinal") però la qüestió principal torna a ser la mateixa, crec que el pensament juga un paper important en tota la qüestiò.
- 16/11/10
- Matapuces ha dit...
- Un altre consideració que veig, és que el pensament en si, sembla que en la inmensa majoria de les ocasions acabi derivan en conflicte, un altre vegada topem amb nosaltres mateixos sense poder resoldre el entremat de tot el tema.
- 16/11/10
- Lluís Ronda i Berenguer ha dit...
- Ens hem d'adonar que "som diferents", cada persona és un món. L'individu no ha creat la societat, sinó és la societat que l'investeix d'identitat, l'imposa els costums, tradicions, cultura... Per aquesta causa, quan parlem de pluralisme estem parlant de diferència, d'assumir aquestes incompatibilitats en la manera de'entendre i vorer el món. El pensament, la opinió de la persona i el respecte que porta a un diàleg enriquidor on els diferents punts de vista són font de coneixement individual, ha de servir per superar els conflictes, determini que no surt del resultat d'un vençut i un vencedor, sinó d'un, diriem, sincretisme del coneixement humà en nom de l'existència.
- 17/11/10
- Matapuces ha dit...
- Bé, com ho veig jo, crec que si som diferents en quant les formes, pero en el fons som tots iguals, podriem aplicar el condicionament humà per aquesta qüestiò,(les excepcions que confirmarien la regla són homes que han "eliminat" aquest condicionament), però és en aquest punt on també jo veig conflicte en el que el pensament com a condicionament, és torna "perillós" per a nosaltres mateixos i evidenment ho és també en les relacions. Tot és fa complexe degut al pensament.
- 17/11/10
- Lluís Ronda i Berenguer ha dit...
- Em sembla que en el fons tampoc som iguals, cada persona és única i és aquesta unicitat que necessita de la relació per poder "ésser" (l'home és un ser relacional)i adonar-nos-en que som una espècie de gènere humà amb especificitat cultural, es aquesta "relació" el nexe que podríem considerar comú de tot ésser humà. Si vivim la vida pel present, si sols vivim "l'ara" amb l'espontaneïtat que li correspon a cada instant i cada dia, no tindrem la necessitat de manipular res, ni de instrumentalitzar res, ni condicionar la nostra vida amb el nostre pensament, doncs, sent així, es viu en harmonia amb tot el que viu i fructifica al nostre voltant, es viu al ritme que marquen les coses i aleshores ens adonem del sentit que te la vida per nosaltres, un sentit allunyat completament de conflictes i comtesses, de perills i temeritats. En el principi fou la paraula, el logos. La paraula surt del silenci. Nosaltres participem d'aquesta consciència universal per la qual ens es donada. El pensament, el logos, ens és participat. Per això és tan important "connectar", trobar instants de pau, de serenitat per beure d'aquesta saviesa que ens és oferida cada instant de la nostra vida. Però, evidentment, açò no és així, per això aquesta societat de la pressa, l'ego i l'avarícia, com tu dius te pensaments que es tornen perillosos, tot conformant un món estructuralment injust i abocat a un atzucac mortal.
- 18/11/10
- Matapuces ha dit...
- Entenc el teu raonament, però ja una qüestiò que no acabo de veure amb claredat, quan dic que en el fons som iguals, ho dic en el aspecte psicològic, en el del patiment per ficar un exemple, nosaltres recordem les nostres experiencies y les solem transformar en sofriment o joia, el pensament és una de les causes, però hi ha una altre pregunta i és ¿Per quê els homes estem en constant patimen, o en constant conflicte, en la majoria dels moments?´ És un pregunta sencilla però a la vegada difícil, que trobo que ens tindriem que fer tots, i ho dic tambè perquè aquesta mateix patiment sembla que vagi en augment, segons ens anem fen cada vegada més grans.
- 18/11/10
- Lluís Ronda i Berenguer ha dit...
- Som els éssers de carn i d'os qui fem que la nostra felicitat no siga possible, doncs nosaltres mateixos ens formem el sofriment, el dolor, l'angoixa i la malaltia: per la nostra poca harmonia,per eixe afany concupiscent i maquiavèl·lic de manar, posseir, de tenir... tot això va acumulant patiment, dolor i sofriment. Si veritablement visquéssim una vida de sobrietat, de viure sols amb allò necessari, si forem capaços de desprendre-nos de tot allò caduc, de tot allò que avui és però dintre uns instants pot deixar de ser, el nostre esperit, la nostra ment, el nostre cor, serien lliures i podrien actuar amb la subtilitat i fluïdesa que viuen aquells que col.laboren amb la gestació constant de la realitat, de la naturalesa,i que estan implicats amb actituds de respecte i de compromís davant la vida. Viure amb alegria el sofriment és possible, doncs aquestes persones mai no estan tristes simplement perquè saben que són mortals. Per això també, agafar el sofriment dels demés i fer-lo nostre és un acte d'alegria pel nostre esperit, un acte humà... encara que per alguns els coste d'entendre.
- 21/11/10
domingo, 28 de noviembre de 2010
La sociedad de la compulsión.
Conceptos sobre la propaganda y el consumismo en países capitalistas.
GULA
GULA
La búsqueda de la felicidad en el hombre se presenta bajo la premisa de satisfacer sus necesidades básicas primarias y deseos que le den un sentido propio a su existencia...
Podemos observar mayoritariamente en los países capitalistas que la propaganda ejerce una fuerte influencia en el pensamiento y conducta de las personas. El trabajo en las sociedades industrializadas capitalistas en su forma más elemental se convierte en repetitivo y obsesivo y sin demasiado sentido para los hombres. Los trabajadores en la gran mayoría de los casos no obtienen la felicidad necesaria en su ocupación y se resignan a aceptar su destino. En este punto la propaganda toma la mayor relevancia y pasa a un primer plano en la vida de las personas, los publicistas por ejemplo trabajan en la creación de deseos para influir en las emociones, opiniones y acciones y contribuir en el consumo masivo de todo tipo de artículos. El consumismo obsesivo es el gran motor de los gobiernos y países capitalistas que sirve de instrumento para controlar a las sociedades que están bajo su control y dominio, por otra parte también adopta diversas formas en las cuales se presenta como un válvula de escape para los hombres que sintiéndose insatisfechos recurren a él sin poder evitarlo, ya que también forman parte de un sistema que los empuja hacia una vida sin lógica aparente.
La compulsión hace de nosotros, personas con ideas fijas -constantes- sin sentido y quedamos atrapados en una espiral de vorágine imbuidos por sensaciones constantes de placer y sufrimiento que nunca cesan debido a un pensamiento neurótico y equívoco producido por el entorno que habitamos y las circunstancias en las que nos vemos envueltos, sin poder zafarnos de nuestra condición de debilidad ante los sucesos que acontecen en nuestras vidas.
jueves, 25 de noviembre de 2010
¿Estado del bienestar o estado del engaño?
Algunos conceptos del llamado "estado del bienestar" en la sociedad española y sus porqués.
En estas dos últimas dos décadas en el estado español, el crecimiento económico se ha basado en políticas sobre la deuda, los grandes bancos son los principales especuladores del sistema económico del país, invirtiendo capital en los sectores dónde podían sacar los mayores beneficios a corto plazo, tenemos un ejemplo claro en la construcción, han dejado de inyectar capital, cuando han visto que ya no podían especular más en este campo.
El estado al que nosotros llamamos de bienestar, es bajo mi punto de vista un engaño, quiero decir con esto, que la clase trabajadora también ha crecido sobre una deuda, como lo ha hecho el sector de la construcción en el estado español, quiero señalar y poner especial interés en este punto.
La economía de las familias de clase trabajadora o “clase media”, ha crecido en base a un crédito, este aumento del poder adquisitivo ha sido ficticio, los salarios medios tampoco han aumentado, el único crecimiento que a habido en estas últimos 20 años (más o menos) ha sido en el empleo respecto a épocas anteriores, esta cuestión es de vital importancia para que podamos entender todo el entramado social, económico y político que se dan en el estado español y nuestras vidas.
En mi opinión nunca a existido un estado del bienestar , ya que esta definición en si misma es contradictoria en su esencia , todo ha sido como un espectáculo de magia, un truco que han sabido planificar y poner en funcionamiento para tenernos engañados y felices.
miércoles, 24 de noviembre de 2010
Josep Pla, un escritor que ha marcado toda una época.
Hace ya tiempo que vi una entrevista que le hacían en el programa "A fondo" a Josep Pla i Casadevall, voy a publicar el vídeo para quien tenga la curiosidad de verlo, la verdad que hay comentarios de este escritor que merecen mucho la pena, los llamados "intelectuales" siempre me han llamado la atención, como es el caso que hoy nos ocupa, también podemos extrapolarlo en la actualidad a personajes como Sanchez Dragó, tenemos que reconocer que su número de neuronas es mayor al del hombre común, es por este hecho que sus razonamientos merecen toda nuestra atención sin ningún tipo de disensión.
* La entrevista está divida en 9 partes.
* La entrevista está divida en 9 partes.
lunes, 22 de noviembre de 2010
Sobre la realidad del pensamiento. ¿De dónde surge el pensamiento?
Algunas consideraciones sobre la naturaleza del pensamiento y la realidad del mismo.
El pensamiento nace de la experiencia o el recuerdo y de los hechos, es de vital importancia entender que un razonamiento en base a la experiencia, puede inquirir en la forma del mismo y moldearlo también, sobre las interpretaciones subjetivas que pueda tener el observador del entorno del cual forma parte, es decir transformarlo como una realidad ilusoria.
Una vez aclarado este punto, la posibilidad de obtener un pensamiento original y novedoso, se reduce solo al hecho, haciendo del observador un sujeto objetivo del entorno en el que se produce el acontecimiento, esto facilitará el pensamiento del observador al no quedar limitado por las experiencias, ya que las experiencias dejan de tener la relevancia y pasan a un segundo plano, a ser secundarias.
Una vez que las experiencias y recuerdos dejen de dar forma a los pensamientos, y los hechos determinen el razonamiento con claridad se obtendrá , un pensamiento libre y novedoso con lo cual la acción del mismo no quedará sujeta a la costumbre y tradición, la posibilidad de poder conseguir nuevos instrumentos que sean capaces de transformar la realidad en la cual nos movemos como personas pasivas, se hace factible de modo efectivo, como una fuente de sabiduría inacabable a los problemas por los que pasamos los hombres, este efecto totalizador emerge de la comprensión hacia un nuevo entendimiento de la realidad total del hombre y del mundo que lo rodea, haciéndolo y unificándolo como un solo hombre-mundo, donde la conciencia pasa a ser activa como única y global, ésta dicotomía tiene que ser entendida también de forma objetiva para el hombre, y no caer en el error y engaño de una conciencia individual y pasiva.
Una vez que las experiencias y recuerdos dejen de dar forma a los pensamientos, y los hechos determinen el razonamiento con claridad se obtendrá , un pensamiento libre y novedoso con lo cual la acción del mismo no quedará sujeta a la costumbre y tradición, la posibilidad de poder conseguir nuevos instrumentos que sean capaces de transformar la realidad en la cual nos movemos como personas pasivas, se hace factible de modo efectivo, como una fuente de sabiduría inacabable a los problemas por los que pasamos los hombres, este efecto totalizador emerge de la comprensión hacia un nuevo entendimiento de la realidad total del hombre y del mundo que lo rodea, haciéndolo y unificándolo como un solo hombre-mundo, donde la conciencia pasa a ser activa como única y global, ésta dicotomía tiene que ser entendida también de forma objetiva para el hombre, y no caer en el error y engaño de una conciencia individual y pasiva.
martes, 9 de noviembre de 2010
Sobre la bestialización del hombre civilizado.
Algunas consideraciones sobre el proceso de deshumanización del hombre en la educación y el entorno.
La bestialización del hombre civilizado se consigue también por procedimientos educativos, y también socio-culturales y en últimos términos, hasta deportivos, bajo mi punto de vista el adoctrinamiento del hombre sobretodo en sociedades capitalistas se empieza a elaborar en la infancia, implantando y creando a seres competitivos, en esta era post-industrial y tecnológica, en este punto quiero poner especial hincapié….
Dicha educación favorece en la mayoría de los casos a alimentar el super-ego de los niños, creando a un ser condicionado, en lo que tendría que ser una educación básicamente ceñida a valores estrictamente humanos y más íntimos relacionados con la Naturaleza en toda su dimensión.
No cabe duda que el entorno familiar, acompañara a la educación del niño, sí su entorno es “equilibrado”, su proceso de bestialización será vamos a llamarlo “normal”, y formará la parte de la sociedad más ajustada a las normas y convenciones establecidas, por otra parte si el entorno del niño está desajustado o desequilibrado, formará la parte de la sociedad más precaria y débil con lo cual su condición lo llevará a “jugar” con las cartas marcadas de antemano, vamos a referirnos a ellos como “carne de cañón”, o el subproducto de la sociedad, esta degeneración del hombre se verá incrementada con el paso de los años, fabricando a personas que se van retroalimentando a sí mismos, como una cadena de seres neuróticos y obsesivos cuyo único objetivo, es el instinto de supervivencia sobre los demás.
miércoles, 3 de noviembre de 2010
Man with No Name (L'Homme sans nom) Wang Bing - silent. (2009)
El hombre descondicionado.
Documental de Bing, que a partir de las imágenes y sin diálogos, centra la película en la vida de un hombre, en sus quehaceres diarios, de auto-suficiencia y su forma de entender la existencia sin complejos ni ataduras de ningún tipo, en lo que se refiere a la ética, moral, etc, etc, y opta por la independencia en su máxima expresión, o dicho también de otra manera, la libertad sin ningún tipo de compromiso y responsabilidad ante nadie.
Enlace descarga directa: "Patio de butacas"
Documental de Bing, que a partir de las imágenes y sin diálogos, centra la película en la vida de un hombre, en sus quehaceres diarios, de auto-suficiencia y su forma de entender la existencia sin complejos ni ataduras de ningún tipo, en lo que se refiere a la ética, moral, etc, etc, y opta por la independencia en su máxima expresión, o dicho también de otra manera, la libertad sin ningún tipo de compromiso y responsabilidad ante nadie.
Enlace descarga directa: "Patio de butacas"
viernes, 29 de octubre de 2010
Jiddu Krishnamurti with Dr Bohm & Dr Shainberg - La transformación del hombre.(actualizado)
Voy a dejar unos videos que estoy viendo estos dias de varias conversaciones que mantuvierón en 1976 el Dr Bohm. Dr Shainberg y Krisnaji, en ellas se tratan temas de suma importancia que revelan el estado actual del hombre y el conflicto permanente en el cual vivimos en la actualidad la gran mayoría de los hombres.
Quedaba una última parte de la conversación, la 6, que ya esta colgada en el emule, también están las partes corregidas en la que la imagen se ralentizaba ,
Gracias a Asahi por los aportes!!
"La transformacion del hombre" 1
"La transformacion del hombre" 2
"La transformacion del hombre" 3
"La transformacion del hombre" 4
"La transformacion del hombre" 5
"La transformación del hombre" 6